Proste przepisy wegetariańskie

Jajka sadzone z fasolką

Kilkuminutowy zestaw fasolowo-jajeczny na ciepło, który może zastąpić nawet obiad.

Jajka sadzone z fasolką - potrzebne składniki

jajka (najlepiej ekologiczne)

fasolka w sosie pomidorowym (puszka)

świeże pieczywo, tosty lub maca

tłuszcz do smażenia (najlepiej olej kokosowy, ew. masło klarowane lub zwykły olej)

sól (najlepiej himalajska lub kłodawska)

Jajka sadzone z fasolką - jak zrobić?

1 W rondlu podgrzewamy fasolkę zgodnie z instrukcją z opakowania.

2 Na patelni rozprowadzamy minimalną ilość oleju. Jak się rozgrzeje, to wbijamy delikatnie jajka, po czym je solimy. Smażymy na średnim ogniu z obydwu stron (alternatywnie z jednej, chociaż my tej wersji unikamy).

3 Podajemy na talerzu razem z fasolką i dodatkowo świeżym lub opieczonym pieczywem albo macą.

Uwagi i wariacje

Ten przepis można dostosować do następujących diet:
bezmleczna; niskocukrowa;

No comments

Comments

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *