Proste przepisy wegetariańskie

Naleśniki z dżemem, śmietaną i cynamonem

Naleśniki na słodko w prostej ale bardzo smacznej kompozycji

Naleśniki z dżemem, śmietaną i cynamonem - potrzebne składniki

naleśniki wg osobnego przepisu

śmietana lub jogurt naturalny

dżem

cynamon

Naleśniki z dżemem, śmietaną i cynamonem - jak zrobić?

1 Naleśniki przygotowujemy wg własnego lub naszego przepisu. Jako, że będziemy je podawać na słodko to można dodać trochę sody oczyszczonej, żeby były bardziej pulchne.

2 Lekko przestudzone smarujemy dżemem i zawijamy np. w rurki. Z dżemów najbardziej powinny pasować smaki: truskawkowy, morelowy, wiśniowy, brzoskwiniowy, jabłkowy chociaż oczywiście można użyć dowolnego.

3 Zawinięte naleśniki polewamy lekko śmietaną lub jogurtem, a na koniec posypujemy cynamonem.

Uwagi i wariacje

  • Jeśli akurat skończył się nam cynamon, można posypać naleśniki cukrem lub preferowanym słodzikiem (ksylitol, erytrol).
  • Alternatywnie można polać jogurtem owocowym, wtedy też posypka nie jest konieczna.

Ten przepis można dostosować do następujących diet:

No comments

Comments

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *