Naleśniki z farszem jajecznym

Naleśniki z farszem jajecznym - potrzebne składniki

 

naleśniki

 

jajka, najlepiej ekologiczne (1 surowe i 3-4 na twardo)

 

parmezan (lub zwykły twardy żółty ser)

 

tłuszcz do smażenia (najlepiej olej kokosowy)

 

cebula (średnia)

 

śmietana (około 3 łyżek)

 

sól (najlepiej himalajska lub kłodawska)

Naleśniki z farszem jajecznym - jak zrobić?

1 Naleśniki przygotować wedle uznania lub naszego przepisu.

2 Cebulę pokroić w małą kostkę i podsmażyć. Ugotowane jajka drobno posiekać. Wymieszać wszystko razem: cebulę, posiekane jajka, parmezan, natkę, śmietanę. Wbić surowe jajko, posolić i wymieszać dokładnie.

3 Wysmarować naleśniki farszem, zwijać właściwie dowolnie (rurka, „chusteczka”, à la krokiety) i smażyć na oleju lub innym tłuszczu.

4  

Uwagi i wariacje

  • Proporcje podane na mniej więcej 7-8 naleśników, ale oczywiście wszystko zależy od ich wielkości, grubości, tego ile farszu damy na każdy naleśnik itp.
  • Naleśniki można podać w jakimś sosie, np. pieczarkowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *