Pełna cennego białka i żelaza, idealna do kanapek lub wytrawnych naleśników pasta z ciecierzycy z dodatkiem oliwek.
Pełna cennego białka i żelaza, idealna do kanapek lub wytrawnych naleśników pasta z ciecierzycy z dodatkiem oliwek.
Pizza na cieście gryczanym to świetny sposób na szybką i pyszną kolację, a także doskonała alternatywa dla wszystkich osób unikających glutenu.
Pieczone kotlety buraczane jako podstawa zdrowego obiadu lub wegańskiego burgera.
Prosta pasta z nasion słonecznika doskonale zastępująca masło czy margarynę na kanapkach.
Chleb żytni to niskoglutenowa i bezdrożdżowa alternatywa dla standardowego pieczywa. Przygotowanie nie jest trudniejsze, ale wymaga sporo więcej oczekiwania.
Omlet z ciecierzycy to prawdziwe zbawienie dla osób unikających pszenicy i bezglutenowców. Robi się go super-szybko, jest smaczny, pożywny i spokojnie zastępuje chleb, gdyż możemy go potraktować jak dużą kanapkę.
Frytki z piekarnika wcale nie muszą być trudniejsze w przygotowaniu niż klasyczne smażone. Wstępne podgotowanie dodaje trochę pracy, ale jednocześnie możemy upiec wszystkie porcje jednocześnie i to bez marnowania dużych ilości oleju. A chyba nie trzeba przypominać, że taka wersja jest dużo zdrowsza? :)
Klasyczna polska zupa, świetnie sprawdzająca się zimą, gdy ciężko o świeże warzywa.
Prosty pomysł na połączenie smacznego jajka i zdrowej kaszy wraz z wybranym dodatkiem.
Prosty, szybki i sycący makaron dla fanów szpinaku, nabiału i kreatywności.