Przepis na sos czosnkowy, który można zrobić w 3 minuty. Możliwy do zrobienia też w wersji wegańskiej.
Przepis na sos czosnkowy, który można zrobić w 3 minuty. Możliwy do zrobienia też w wersji wegańskiej.
Przepis na szybki i zdrowy chleb orkiszowy dla posiadaczy wypiekaczy.
Pełna cennego białka i żelaza, idealna do kanapek lub wytrawnych naleśników pasta z ciecierzycy z dodatkiem oliwek.
Prosta pasta z nasion słonecznika doskonale zastępująca masło czy margarynę na kanapkach.
Chleb żytni to niskoglutenowa i bezdrożdżowa alternatywa dla standardowego pieczywa. Przygotowanie nie jest trudniejsze, ale wymaga sporo więcej oczekiwania.
Możliwe prosty chleb pszenny, który nie wymaga wyrabiania ani zakwasu. Wymaga 10-15min pracy i trochę oczekekiwania na wyrastanie i pieczenie. Podane proporcje starczają na 1 chleb w standardowej keksówce (ok. 22 x 8 x 7 cm – wymiary wew. w połowie wysokości). Można je też mocno modyfikować, więcej o tym w uwagach na końcu przepisu.
Czerwona sałatka z niedocenianych buraków. Bardzo zdrowa, równie smaczna i bogata w żelazo.
Bezglutenowe „pieczywo” z kaszy gryczanej, które możemy przygotować w pół godziny.
Sos pesto, który jest na tyle prosty, że można go przygotować w czasie gotowania makaronu. Pasuje również do kanapek i innych potraw.
Pożywne i smaczne jajka jako dodatek do innych potraw