Sałatka z jajek i rzodkiewki w śmietanie - jak zrobić?
1 Jajka gotujemy na twardo, a po ostudzeniu obieramy i kroimy w dość drobną kostkę.
2 Rzodkiewki myjemy i kroimy w talarki lub pół-księżyce (zależnie od ich wielkości).
3 Koperek przepłukujemy, grube łodygi odrywamy i wyrzucamy, resztę szatkujemy drobno.
4 Całość wrzucamy do jednej miseczki, zalewamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Po wymieszaniu zjadamy.
Uwagi i wariacje
- W wersji dla bardzo leniwych można sobie darować koperek.
- Koperek można również zastąpić szczypiorkiem.
- Koperek lub szczypiorek można również wykorzystać do udekorowania sałatki.
Inne nazwy
- Sałatka jajeczno-rzodkiewkowa
Zrobiłam dziisaj na śniadanie, wyszło genialne! POLECAM, wykonanie bardzo szybkie a sałatka pyszna, mniam mniam !